Rakt ner i fickan spelades hösten 2016 på Nöjesteatern i Malmö.

Aldrig har så många lögner samlats under ett och samma tak som hos familjen Svahn på Lunavägen i Kalmar. Stackars Erik (ALLAN SVENSSON) vill inte erkänna för sin fru (CARINA LIDBOM) att han förlorat sitt jobb så för att få ihop till brödfödan lurar han, ihop med sin medkompanjon farbror Bertil (KALLE RYDBERG) varenda myndighet de kan komma åt på allsköns bidrag. Så kommer plötsligt både inspektör Bengtsson (KRYDDAN PETERSON) från försäkringskassan och familjerådgivaren Berthammar från Socialstyrelsen (BIRGITTA RYDBERG) på besök och Erik måste dra in sin oskyldige hyresgäst (ROBERT RYDBERG) i lögnhärvan för att undslippa att bli avslöjad.

Precis när undanflykterna tagit sig i uttryck av skendöda släktingar, kvinno­klädda karlar och påhittade barn, kommer Eriks fru hem för ett samtal med sin terapeut (FRITTE FRIBERG) samtidigt som både Görans oroliga fästmö, försäkringskassans chef fru Höök (LOTTA THORELL) och en ganska så rebellisk tvättmaskin också dyker upp i historien.

Snurrigt värre blir det i denna fartfyllda fars i regi av EDWARD AF SILLÉN på Skrattets och glädjens teater – Nöjesteatern. Se dessa färgstarka karaktärer iscensättas av detta fantastiskt rutinerade skåde­spelargäng av högsta klass!

© Copyright – Julius AB