Logga

Egna Produktioner

Sugar - I hetaste laget

Sugar - I hetaste laget

Sugar hade premiär 3 februari 2017 och spelades under våren på Nöjesteatern.

Med bl a Marianne Mörck, Sven Melander, Adde Malmberg, Birgitta Rydberg, Robert Rydberg & Kalle Rydberg i rollerna

Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen

Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen

Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen spelades hösten-vintern 2016 på Nöjesteatern i Malmö och på Lunds Stadsteater.

Rakt ner i fickan

Rakt ner i fickan

Rakt ner i fickan spelades hösten 2016 på Nöjesteatern i Malmö.

Aldrig har så många lögner samlats under ett och samma tak som hos familjen Svahn på Lunavägen i Kalmar. Stackars Erik (ALLAN SVENSSON) vill inte erkänna för sin fru (CARINA LIDBOM) att han förlorat sitt jobb så för att få ihop till brödfödan lurar han, ihop med sin medkompanjon farbror Bertil (KALLE RYDBERG) varenda myndighet de kan komma åt på allsköns bidrag. Så kommer plötsligt både inspektör Bengtsson (KRYDDAN PETERSON) från försäkringskassan och familjerådgivaren Berthammar från Socialstyrelsen (BIRGITTA RYDBERG) på besök och Erik måste dra in sin oskyldige hyresgäst (ROBERT RYDBERG) i lögnhärvan för att undslippa att bli avslöjad.

Precis när undanflykterna tagit sig i uttryck av skendöda släktingar, kvinno­klädda karlar och påhittade barn, kommer Eriks fru hem för ett samtal med sin terapeut (FRITTE FRIBERG) samtidigt som både Görans oroliga fästmö, försäkringskassans chef fru Höök (LOTTA THORELL) och en ganska så rebellisk tvättmaskin också dyker upp i historien.

Snurrigt värre blir det i denna fartfyllda fars i regi av EDWARD AF SILLÉN på Skrattets och glädjens teater - Nöjesteatern. Se dessa färgstarka karaktärer iscensättas av detta fantastiskt rutinerade skåde­spelargäng av högsta klass!

Musikalen Sällskapsresan

Musikalen Sällskapsresan

Musikalen Sällskapsresan hade premiär 23 oktober 2015 på Nöjesteatern.

Nu kommer Sällskapsresan som musikal!

35 år efter biopremiären ger sig det gamla gänget ut på en ny tripp till Nueva Estoccolmo på Gran Canaria. Alla är med. Stig-Helmer och Ole, Siv och Majsan. Berra och Robban, Direktör Angerud och paret Stork, förlåt Storch, förstås.

Av Bengt Palmers & Jakob Skarin, regi av Anders Albien, koreografi av Siân Playsted

I rollerna bl a: Anders ”Ankan” Johansson, Hans Erik Dyvik Husby, Sven Melander, Stefan Ljungqvist, Nina Pressing & Frida Bergh

Musikalen Sällskapsresan - webbsajt

Pippi kommer till stan!

Pippi kommer till stan!

Pippi kommer till stan hade premiär 30 augusti 2015 på Nöjesteatern följt av en turmé till Kristianstad, Hässleholm, Lund, Karlskrona, Helsingborg & Ystad.

Julius Production firar Pippis jubileumsår med en nypremiär.

Följ med denna hisnande föreställning där Pippi Långstrump och hennes vänner bjuder på sång och dans, bus och lustiga påhitt som får publiken att vrida sig av skratt.

I rollerna: Ellen Malmström, Rasmus Mononen, Gabriella Olsson, Eva Westerling, Mikael Svensson, Lotta Thorell, Olof Ramel, Toni Rhodin, Simon Laufer, Fredrik Wentzel

Pippi kommer till stan! - webbsajt

Jobba för två

Jobba för två

Jobba för två hade premiär 25 september 2014

Brighton, England 1963. Ett mord, en hämnare, en älskare och en kvinna utklädd till sin egen tvillingbror. Mitt i denna soppa hamnar Francis – godhjärtad, pank och hungrig, men också en man som lätt blandar ihop saker. Av en slump blir han anställd hos två personer som inte får veta om varandras existens. Rörigt? Tänk då på stackars Francis! Han ska reda ut allt detta! Hur går det? Titta på ”Jobba för två”!

I rollerna: Sven Melander, Anders Jansson, Kryddan Peterson, Robert Rydberg, Siw Erixon, Birgitta Rydberg, Karin Lithman, Andreas Andersson samt Cornelius Löfmark.

Jobba för två - webbsajt

West Side Story

West Side Story

West Side Story hade premiär 27 september 2013 och spelades fram till 15 december 2013.

Storyn till West Side Story bygger på Shakespeares klassiska kärleksberättelse om Romeo och Julia återskapad i modern tappning. Titeln syftar till västra sidan av Manhattan och handlingen utspelar sig i en gängmiljö i 1950-talets New York. Uppsättningen är bl.a. berömd för sin unika berättandeform, där dansen till stor del beskriver och driver handlingen framåt. Musiken ger associationer till dåtida dansmusik, latinska rytmer och jazz. Med oförglömliga låtar som Maria, Tonight, Somewhere, America och I Feel Pretty.

Regi: Cesare Righetti, Koreografi: Siân Playsted, Kapellmästare: Björn Claeson, Kostymdesign: Marianne Lunderquist, Producent: Julius Malmström

West Side Story - webbsajt

Vita Hästen

Vita Hästen

Vita Hästen hade premiär 21 september 2012 och spelades fram till 6 januari 2013.

"Denna nya bearbetning är en lyckad blandning av nytt, fräscht och det klassiska. Claes Malmberg i absolut toppform som den lille överkyparen Leopold sitter säkert i sadeln och stalltipset är att ni kommer att bjudas på en hejdlöst rolig föreställning fylld av sång, musik och dans."

I rollerna bl a Claes Malmberg, Charlotta Huldt, Stefan Ljungqvist, Ingvar Andersson, Karolina Engelbrektsson, Sofie Lindberg, Johan Ringström, Fredrik Granholm, Kalle Rydberg, Björn Forsberg, Anders Aldgård

Vita Hästen - program

Legally Blonde

Legally Blonde

Publik- och kritikersuccén från Broadway och Londons West End – Legally Blonde - The Musical, hade Skandinavienpremiär på Nöjesteatern i Malmö torsdagen den 29 september 2011.

I rollerna bl a Kaisa Hammarlund, Jan Malmsjö, Linus Wahlgren, Andreas Lundstedt och Nina Pressing

Legally Blonde - webbsajt

Spamalot

Spamalot

Monty Python's Spamalot hade skandinavienpremiär på Nöjesteatern 24 september 2010.

A new musical lovingly ripped off from the motion picture "Monty Python and the Holy Grail".

Med Anders Jansson, Johan Wester, Johan Glans, Adde Malmberg, Kim Sulocki, Nina Söderqvist, Robert Carlsson, Mattias Linderoth.

Spamalot - webbsajt

Pippi Långstrump kommer till stan

Pippi Långstrump kommer till stan

"Pippi Långstrump kommer till stan" spelades på Nöjesteatern 19/12 2009 till 6/1 2010.

"Följ med på denna hisnande föreställning med över 30 medverkande på scen där Pippi Långstrump och hennes vänner bjuder på sång och dans, bus och lustiga påhitt som får publiken att vrida sig av skratt."

I rollerna bl a Lovisa Svensson,Ellen Malmström, Gustav Dolk, Oscar Zia, Therese Erch,Victoria Ekelund, Matilda Waldenvik och Beata Ljunggren.

Pippi Långstrump kommer till stan - webbsajt

Svensson Svensson

Svensson Svensson

Susanne Reuter och Allan Svensson på semester i Malmö! Spelades på Nöjesteatern hösten 2009.

Boeing Boeing

Boeing Boeing

Den klassiska franska 60-talsfarsen Boeing Boeing spelades på Nöjesteatern våren 2009.

Boeing Boeing vann två Tony Awards 2008 efter att ha haft nypremiär på Broadway med stor succé

Boeing Boeing - webbsajt

High School Musical

High School Musical

Den svenska musicalversionen av Disneyfilmen High School Musical gick hösten & vintern 2008 på Nöjesteatern och fortsatte 2009 på Göta Lejon i Stockholm. 2010 gjordes en riksomfattande turné.

I High School Musical får vi följa en grupp tonåringar som alla har sina olika hemliga drömmar och passioner. Vänskap, kärlek och tron på sig själv är vägen till deras drömmars mål.

High School Musical - Webbsite för Malmöuppsättningen

High School Musical - Webbsite för Stockholms- och turnéuppsättningarna

Cats - The Musical

Cats

Cats hade premiär fredagen den 28 september 2007 på Nöjesteatern.

Cats är en musikal av Andrew Lloyd Webber. Den visades för första gången den 11 maj 1981 i New London Theatre, och bygger på texter ur De knepiga katternas bok (Old Possum's Book of Practical Cats) av T S Eliot.

Cats - webbsajt

Grease - The Musical

Grease

Grease är tonårsdrömmar, kärlek och musik! Kärlekshistorien mellan Sandy och Danny är liksom låtarna "You’re the one that I want" och "Summer Nights" är oförglömliga.

Grease hade premiär i september 2006 och gick för fulla hus till mars 2007, då det blev turné runt Sverige.

Grease - Webbsite

Annie - The Musical

Annie

Det är december 1933 och Amerika är djupt nere i den stora depressionen. På den nedre, östra sidan av New York ligger det statliga barnhemmet för flickor som har varit ett enformigt och grått hem för elvaåriga Annie allt sedan hon var två månader gammal då hon lämnades på trappan till barnhemmet med ett osignerat meddelande som löd: ”Snälla, ta väl hand om vår lilla älskling. Hennes namn är Annie… Vi har lämnat ena halvan av en silverberlock runt hennes nacke och behållit den andra halvan själv så att ni ska veta vem vi är när vi kommer tillbaka för att hämta henne.” Tidigt en kall morgon klockan fyra undrar Annie hur hennes försvunna föräldrar kan vara.

Annie gick på Nöjesteatern från oktober 2005 till mars 2006.

Annie - Webbsite

Victor Victoria

Victor Victoria

I Broadwaymusikalen Victor/Victoria möter vi en mångfald av artister som dansar, sjunger och lever sina liv i skuggan av nattklubben ”Chez Lui”. Musikalen utspelar sig i Paris i en miljö där det kan vara avgörande för karriären om man är kvinna eller man. I vissa fall lönar det sig faktiskt att vara både och.

Det erfar Victoria efter en misslyckad audition på nattklubben. Victoria har turen att hamna i sällskap med Todd, en erfaren artist med ett varmt hjärta, stor livslust och falnande karriär. Gemensamt hittar de en väg ut ur sina problem genom att låta den privata Victoria bli Victor, som i sin tur blir Victoria, men bara när hon uppträder…

Victor Victoria - program

Änglar med Glorian på Sné

Änglar med glorian på sné

 

Toffelhjältar

Toffelhjältar

 

Hela Sjukan

Hela sjukan

Hösten 2001 iscensattes farsen ”Hela Sjukan” på Scalateatern i Stockholm. Farsen bygger på TV-serien ”Sjukan” som sändes i TV 1997 och då snabbt blev en tittarsuccé.
När serien sändes i repris hade den drygt 2 miljoner tittare per avsnitt. ”Hela Sjukan” spelades 53 ggr med ca 20 000 i publiken. Våren 2002 var ”Hela Sjukan” på turné i Riksteaterns regi och hösten 2002 var det äntligen Nöjesteaterns tur att få ta del av denna vårdande fars.

Rolllista:
Björn Gustafson -
Bert Hersby, patient
Ulf Brunnberg -
Rutger Ahlénlius, patient
Thomas Hellberg -
Sten Söderberg, läkare
Lotta Thorell -
Kristine, undersköterska
Figge Norling -
Patrik Larsson, patient
Göran Forsmark -
Lada, sjuksyster

Spelperiod:
4 oktober – 15 december 2002

I hetaste laget

I hetaste laget

”I hetaste laget” (Some like it hot) är en oöverträffad filmkomedi från 1959 med Marilyn Monroe i rollen som ”Sugar”, Tony Curtis som ”Joe” och Jack Lemmon som ”Jerry”.
Filmen, som utspelar sig i 20-talets Chicago, handlar om två arbetslösa musiker som flyr för livet. De har blivit vittnen till en uppgörelse mellan två rivaliserande gangstergäng och för att överleva tar de jobb i en damorkester på väg till Florida- som kvinnliga musiker!
Upplagt för skrattsalvor alltså!

Premiär på Nöjesteatern:
28 september 2000

Rolllista:
Sofie Lindberg -
Sugar, vokalissa och ukulelespelerska
Siw Malmkvist -
Sweet Sue, ledare för damorkestern
Anders Aldgård -
Jerry, arbetslös basist
Jan Modin -
Joe, arbetslös tenorsaxofonist
Allan Svensson -
Bienstock, manager för damorkestern
Stig Grybe -
Osgood Fielding, gangsterboss i Chicago
Joachim Maatz -
Spats Colombo, löjligt rik miljonär

... samt stor orkester, dansare m fl...

Aktuella evenemang

29 september 2017–25 februari 2018
The Sound of Music
Nöjesteatern, Malmö

28 oktober 2017–4 mars 2018
The Art of the Street - Magic City
Magasin 9, Stockholm

12 januari–11 mars 2018
Shrek Musikalen
Lunds Stadsteater & Nöjesteatern, Malmö

24 januari–4 februari 2018
Svansjön – Ryska Nationalbaletten från Moskva
Riksturné i 11 svenska orter

2 februari 2018
Rhythm of the Dance
Malmö Live, Malmö

10 & 12 februari 2018
Michael Jacksons Thriller Live
Malmö Arena & Cirkus, Stockholm

11, 16 & 23 februari 2018
Helmut Lotti - Comeback tour
Stockholm, Göteborg, Malmö

13 februari 2018
Alice i Underlandet på is
Lorensbergsteatern, Göteborg

9–11 mars 2018
Shrek Musikalen
Nöjesteatern, Malmö

17–20 mars 2018
Andrew Lloyd Webber Gala
Halmstad, Malmö, Göteborg, Stockholm

23 mars 2018
Anders och Måns – Nu har vi väl trevligt?
Nöjesteatern, Malmö

6–8 april 2018
Shaolin – The Mystical Power of Shaolin Kung Fu
Malmö. Stockholm, Göteborg

7–8 april 2018
Minns du mig? - Annika Andersson och Thomas Petersson
Nöjesteatern, Malmö

26 maj 2018
Les Ballets Trockadero de Monte Carlo
Nöjesteatern, Malmö

Bokprojekt om Olympen

1972 började Julius arrangera konserter på Olympen i Lund, som under 70- och 80-talen var hjärtat i Sydsveriges musikliv. Hit kom man för att se de största artisterna – från Bob Dylan och Paul McCartney till Black Sabbath, Queen och Depeche Mode.  Nu planeras för en bok med opublicerat bildmaterial från konserterna.

– Vi har tillgång till reportagefoton från bland annat Sydsvenskan och Arbetet, berättar initiativtagaren Petter Lönegård. I arkivet finns mängder av negativ och bilder som allmänheten aldrig sett.

Boken ska kompletteras med foton ur privata samlingar – bland annat Julius eget arkiv. Målet är att ge ut en bok med hjälp av crowdfunding.

Läs mer och stöd projektet här:
www.olympen.nu
The Olympen Gigs - A Book Project

Alla arrangemang

Från tidigt 70-tal har vi genomfört hundratals arrangemang. Från Paul McCartney & Wings 1972, via Monica Zetterlund 87 till Liza Minnelli 2007. Läs mer

Callmar slott

CallmarslottPå klassisk mark i Alnarp. Det var här han föddes. Det var här i Alnarpsparken som Stefan Julius Malmström växte upp och lekte som barn. Det var här han for fram på sin trehjuling och emellanåt knackade på hos professorskan Callmar när han blev godissugen. Och det var hit – till Callmar slott – han 1999 återvände som välkänd imperiebyggare i nöjesbranschen.
Läs mer