Logga

Callmar Slott

Callmar SlottPå klassisk mark i Alnarp. Det var här han föddes. Det var här i Alnarpsparken som Stefan Julius Malmström växte upp och lekte som barn. Det var här han for fram på sin trehjuling och emellanåt knackade på hos professorskan Callmar när han blev godissugen. Och det var hit – till Callmar slott – han 1999 återvände som välkänd imperiebyggare i nöjesbranschen.

Här möts kulturerna; agrikulturen, hortikulturen och den breda kultur som Julius företräder – teaterproduktioner, konserter och evenemang av de mest skilda slag i underhållningens tjänst.

Alnarp kallas med rätta landets vackraste campus. Sveriges Lantbruksuniversitet – SLU – har här ca 850 studenter och 400 anställda. Här utbildas hortonomer, landskapsarkitekter, landskapsingenjörer, trädgårdsingenjörer, lantmästare och landsbygdsentreprenörer.

Alnarpsparken med sina 40 hektar är en av landets största botaniska trädgårdar. Med ca 2.600 olika träd och buskar, 800 olika ettåriga blommor och 400-500 perenner. Ett eldorado för trädgårdsentusiasterna. En källa till inspiration och en lisa för själen. Sällskapet Alnarpsparkens vänner arrangerar föreläsningar och parkvandringar. Läs om sällskapet på www.alnarpsparken.com.

Mer kultur. Landets enda specialbibliotek inom trädgårdsbruk och landskapsplanering finns här. 90.000 volymer! Och museerna inte att förglömma – Lantbruksmuseet, Vagnmuseet och Hovbeslagsmuseet. En liten försmak på www-museum.slu.se.

Här ligger självklart också Alnarps slott från 1862. Det var hit de skånska godsägarna och adelsfamiljerna skickade sina söner för studier i agrikulturens konst och här inryms idag en rad utbildningar i SLU:s regi. Även forskningen på Alnarp är mycket omfattande; från klimatförändringar och landsbygdsutveckling till funktionsgenomik och bioteknik. Allt om utbildningarna, forskningen och biblioteket finns på www.slu.se/alnarp.

Bättre grogrund för gynnsam tillväxt kunde Julius knappast valt.

Aktuella evenemang

18 maj 2018
How To Become Swedish in 60 Minutes
Nöjesteatern, Malmö

26 maj 2018
Les Ballets Trockadero de Monte Carlo
Nöjesteatern, Malmö

14 september-27 oktober 2018
The Play That Goes Wrong
Nöjesteatern, Malmö

4-7 oktober 2018
The Hollies – A Highway of Hits
Stockholm, Karlstad, Göteborg, Malmö

20 oktober 2018
Alcazar - "20 years of disco - Mission completed"
Baltiska hallen, Malmö

5-7 november 2018
Soweto Gospel Choir - Freedom
Stockholm, Halmstad, Malmö

8 november-15 december 2018
The Play That Goes Wrong
Lorensbergsteatern, Göteborg

28 november-4 december 2018
St Petersburg Festival Ballet – Svansjön
Stockholm, Uppsala, Malmö, Kalmar

30 november 2018-24 februari 2019 Musikalen Annie
Nöjesteatern, Malmö

3 december 2018
St Petersburg Festival Ballet – Nötknäpparen
Växjö

3-4 februari 2019
Fastlove A Tribute to George Michael
Malmö, Stockholm

Alla arrangemang

Från tidigt 70-tal har vi genomfört hundratals arrangemang. Från Paul McCartney & Wings 1972, via Monica Zetterlund 87 till Liza Minnelli 2007. Läs mer

Callmar slott

CallmarslottPå klassisk mark i Alnarp. Det var här han föddes. Det var här i Alnarpsparken som Stefan Julius Malmström växte upp och lekte som barn. Det var här han for fram på sin trehjuling och emellanåt knackade på hos professorskan Callmar när han blev godissugen. Och det var hit – till Callmar slott – han 1999 återvände som välkänd imperiebyggare i nöjesbranschen.
Läs mer