Logga

Callmar Slott

Callmar SlottPå klassisk mark i Alnarp. Det var här han föddes. Det var här i Alnarpsparken som Stefan Julius Malmström växte upp och lekte som barn. Det var här han for fram på sin trehjuling och emellanåt knackade på hos professorskan Callmar när han blev godissugen. Och det var hit – till Callmar slott – han 1999 återvände som välkänd imperiebyggare i nöjesbranschen.

Här möts kulturerna; agrikulturen, hortikulturen och den breda kultur som Julius företräder – teaterproduktioner, konserter och evenemang av de mest skilda slag i underhållningens tjänst.

Alnarp kallas med rätta landets vackraste campus. Sveriges Lantbruksuniversitet – SLU – har här ca 850 studenter och 400 anställda. Här utbildas hortonomer, landskapsarkitekter, landskapsingenjörer, trädgårdsingenjörer, lantmästare och landsbygdsentreprenörer.

Alnarpsparken med sina 40 hektar är en av landets största botaniska trädgårdar. Med ca 2.600 olika träd och buskar, 800 olika ettåriga blommor och 400-500 perenner. Ett eldorado för trädgårdsentusiasterna. En källa till inspiration och en lisa för själen. Sällskapet Alnarpsparkens vänner arrangerar föreläsningar och parkvandringar. Läs om sällskapet på www.alnarpsparken.com.

Mer kultur. Landets enda specialbibliotek inom trädgårdsbruk och landskapsplanering finns här. 90.000 volymer! Och museerna inte att förglömma – Lantbruksmuseet, Vagnmuseet och Hovbeslagsmuseet. En liten försmak på www-museum.slu.se.

Här ligger självklart också Alnarps slott från 1862. Det var hit de skånska godsägarna och adelsfamiljerna skickade sina söner för studier i agrikulturens konst och här inryms idag en rad utbildningar i SLU:s regi. Även forskningen på Alnarp är mycket omfattande; från klimatförändringar och landsbygdsutveckling till funktionsgenomik och bioteknik. Allt om utbildningarna, forskningen och biblioteket finns på www.slu.se/alnarp.

Bättre grogrund för gynnsam tillväxt kunde Julius knappast valt.

Aktuella evenemang

29 september 2017–25 februari 2018
The Sound of Music
Nöjesteatern, Malmö

28 oktober 2017–4 mars 2018
The Art of the Street - Magic City
Magasin 9, Stockholm

6–16 januari 2018
Nyårskonserten 2018 – Schönbrunn Slottsfilharmoniker, Wien
Riksturné i 7 svenska orter

12 januari–11 mars 2018
Shrek Musikalen
Lunds Stadsteater & Nöjesteatern, Malmö

24 januari–4 februari 2018
Svansjön – Ryska Nationalbaletten från Moskva
Riksturné i 11 svenska orter

2 februari 2018
Rhythm of the Dance
Malmö Live, Malmö

10 & 12 februari 2018
Michael Jacksons Thriller Live
Malmö Arena & Cirkus, Stockholm

11, 16 & 23 februari 2018
Helmut Lotti - Comeback tour
Stockholm, Göteborg, Malmö

13 februari 2018
Alice i Underlandet på is
Lorensbergsteatern, Göteborg

17–20 mars 2018
Andrew Lloyd Webber Gala
Halmstad, Malmö, Göteborg, Stockholm

6–8 april 2018
Shaolin – The Mystical Power of Shaolin Kung Fu
Malmö. Stockholm, Göteborg

7 april 2018
Minns du mig? - Annika Andersson och Thomas Petersson
Nöjesteatern, Malmö

26 maj 2018
Les Ballets Trockadero de Monte Carlo
Nöjesteatern, Malmö

Bokprojekt om Olympen

1972 började Julius arrangera konserter på Olympen i Lund, som under 70- och 80-talen var hjärtat i Sydsveriges musikliv. Hit kom man för att se de största artisterna – från Bob Dylan och Paul McCartney till Black Sabbath, Queen och Depeche Mode.  Nu planeras för en bok med opublicerat bildmaterial från konserterna.

– Vi har tillgång till reportagefoton från bland annat Sydsvenskan och Arbetet, berättar initiativtagaren Petter Lönegård. I arkivet finns mängder av negativ och bilder som allmänheten aldrig sett.

Boken ska kompletteras med foton ur privata samlingar – bland annat Julius eget arkiv. Målet är att ge ut en bok med hjälp av crowdfunding.

Läs mer och stöd projektet här:
www.olympen.nu
The Olympen Gigs - A Book Project

Alla arrangemang

Från tidigt 70-tal har vi genomfört hundratals arrangemang. Från Paul McCartney & Wings 1972, via Monica Zetterlund 87 till Liza Minnelli 2007. Läs mer

Callmar slott

CallmarslottPå klassisk mark i Alnarp. Det var här han föddes. Det var här i Alnarpsparken som Stefan Julius Malmström växte upp och lekte som barn. Det var här han for fram på sin trehjuling och emellanåt knackade på hos professorskan Callmar när han blev godissugen. Och det var hit – till Callmar slott – han 1999 återvände som välkänd imperiebyggare i nöjesbranschen.
Läs mer